Makelaarstaal

Oude woning, bouwval

Rustieke woning met goede ventilatie?

Sinds een half jaar zijn wij op huizenjacht. Dat is erg leuk en intensief. Daarnaast is het ook erg interessant als je veel met teksten bezig bent. Want zo leer je ook de taal van de makelaar beter kennen. Die makelaars weten namelijk wel wat verkopen is. In hun beschrijvingen van woningen zijn ze vaak erg creatief. Want een ‘rustieke woning’ blijkt bij bezichtiging vaak meer een bouwval te zijn. En die ‘nette badkamer’ komt uit het jaar toebak. Ik kan er wel om lachen, tot het om mijn eigen huis gaat.

Toen we ons eigen huis te koop zetten, heb ik dus even overwogen om zelf de beschrijvingen te maken. Maar ik heb veel vertrouwen in mijn eigen makelaar, dus ik heb haar het werk laten doen.

Hieronder lees je wat de makelaar over ons huis te melden heeft op Funda.

Mooie gemoderniseerde uitgebouwde woning (type split level) met inpandige overkapping, extra berging en kantoorruimte, zonnige tuin, op korte afstand van de dorpsvoorzieningen als supermarkt, busstation, sportvelden, basisschool en Rhederlaag. Het betreft een speelse woning, gelegen nabij een grote speelplaats aan een verkeersluwe weg.

Ik vind het wel erg onpersoonlijk. Daarom heb ik mijn eigen intro gemaakt:

Dit leuke huis wacht op jou! Zoek je een mooie speelse woning met een werkplek met eigen ingang? Wil je lekker in het zonnetje zitten terwijl je jouw kinderen op een heerlijk groot grasveld ziet spelen? Zoek je een huis in een gezellig dorp aan het water met een supermarkt en allerlei soorten restaurants op loopafstand? Dan moet je zeker bij deze woning gaan kijken!

Over de indeling zegt de makelaar dit:
Begane grond: overkapping, fietsenberging, toegang tot kantoor-/werkruimte met combiketel (huur), meterkast.
Hoofdentree, hal voorzien van Marokkaanse tegelvloer en vloerverwarming , toegang tot kelderruimte, toilet, trapje met enkele treden naar eerste woonlaag.
Eerste woonlaag: Woonkeuken met inbouwapparatuur en tuindeur naar ruim terras en zonnige tuin aansluitend aan speelweide, trapje naar tweede woonlaag.
Tweede woonlaag: Royale en lichte woonkamer voorzien van houten vloerdelen, boekenkasten en balkon aan voorzijde, trapje naar derde woonlaag.
Derde woonlaag: Overloop, uitgebouwde royale slaapkamer aan achterzijde, trapje naar vierde woonlaag.
Vierde woonlaag: Overloop met inbouwkast, badkamer met bad, wastafel en 2e toilet, 2 slaapkamers, vaste kast met wasmachineaansluiting.

Dat kan natuurlijk veel smeuïger. Maar gelukkig zie ik nergens termen als ‘keurig ‘of ‘neutrale kleuren’. Want vooral die ‘neutrale kleuren’ willen eigenlijk zeggen dat de boel zwaar verouderd is. Maar omdat de tegels niet oranje zijn, kan het nog wel.

Hieronder lees je mijn beschrijving van de indeling: 

Dat is fijn: als het regent, sta je droog onder de inpandige overkapping. De fietsenberging heeft handige planken voor je spullen. Via een eigen ingang kom je in de werkruimte. Hier kun je eindelijk in alle rust werken! Door de combiketel (huur dus altijd goed onderhouden) achter de handige louvredeuren heb je het niet snel koud.

Je komt meteen in stijl het huis binnen in een hal met Marokkaanse tegelvloer en vloerverwarming. Koude voeten? Die heb je hier dus niet. Al je voorraad en andere opslag kun je kwijt in de kelderruimte. Die is in twee delen: superhandig om je kerstspullen, je winterkleren en je verf te bewaren.

De gezellige en ruime woonkeuken is natuurlijk voorzien van inbouwapparatuur. Hou je van koken? Hier heb je alle ruimte voor je potten en pannen, serviesgoed en ingrediënten. Via de tuindeur kom je op een ruim terras in de zonnige tuin. Daar staan een prachtig bloeiende amandelboom, een vijgenboom die ieder jaar vol hangt met heerlijke zoete vijgen, een appelboom en heerlijk geurende rozemarijn. Via een romantisch boogje kom je in de speelweide. Super als je kleine kinderen hebt: zij hebben alle speelruimte en de gemeente doet het onderhoud!

De royale en lichte woonkamer heeft houten vloerdelen, mooie stijlvolle boekenkasten (ook handig om je verzameling uit te stallen) en een balkon aan voorzijde. Hier kun je in het voorjaar nog net de laatste avondzon meepikken. Ook de was is er snel droog.

Met een trapje kom je op de derde woonlaag. De slaapkamer is uitgebouwd waardoor je lekker veel plaats hebt. Zo kun je zelf bepalen waar jij je bed neer wilt zetten. Er is zelfs nog een aansluiting voor een wastafel.

Helemaal boven is de overloop met een grote inbouwkast voor kleding of andere spullen en een handig vlierinkje voor extra opbergruimte. Daar kun je mooi de winterdekens en logeerspullen kwijt. De badkamer heeft een heerlijk bad voor de ultieme ontspanning. Natuurlijk zijn daar ook een wastafel en een tweede toilet. Dan zijn er nog twee compacte slaapkamers. Je kunt er zelfs een tweepersoons bed in zetten, dus ze zijn ruimer dan je denkt. En tot slot de bonus: een vaste kast met wasmachineaansluiting voor je wasmachine, je droger en je wasmiddelen.

Natuurlijk wil je na het lezen van mijn omschrijving meteen komen kijken. Bel dan gerust met onze makelaar (Aanstoot van Bavel) voor een afspraak: 0314 680 840.