Inspiratie voor je blog

Als ondernemer moet je bloggen om je online zichtbaarheid te vergroten. Zo kun je kennis delen en laten zien dat jij de expert bent op jouw vakgebied. Dat klinkt heel leuk en aardig, maar na zo’n veertig blogs zijn je onderwerpen vaak wel uitgeput. Hoe doe je dan nog inspiratie op? Hieronder vind je zes zaken waar jij inspiratie uit kunt halen.

1.Ergernissen

In mijn werk kom ik vrijwel dagelijks zaken tegen waar ik me lekker kwaad over kan maken. Foute slogans, spelfouten, verkeerd taalgebruik, dat zijn heerlijke onderwerpen om eens een pittige tekst over te schrijven. Maar ja, voor je het weet sta je alleen nog maar bekend als negatieve zuurpruim. Dat wil ik natuurlijk niet! Dus ik beheers me regelmatig en ga op zoek naar een ander onderwerp om over te schrijven. Pas dus op met te vaak bloggen over jouw ergernissen. Maar lekker is het wel.

2. Tips

Hoe laat je je deskundigheid zien? Door tips te geven! Met wat handige tips maak je altijd wel iemand blij. ‘Pas wel op dat je je eigen werk niet overbodig maakt’, kun je dan tegenwerpen. ‘Voor je het weet heb je zoveel handige tips gegeven, dat je niet meer nodig bent.’ Maar ik heb gemerkt dat dat niet zo werkt. De meeste vragen en opdrachten krijg je juist nadat je kennis hebt gedeeld. Gewoon doen dus!

3. Ervaringen

Sommige mensen hebben zo’n interessant bedrijf, dat ze boeken vol kunnen schrijven over hun ervaringen met bijvoorbeeld hun klanten. Ik heb een klant die veel mooie verhalen kan vertellen over zijn werk. Hij moet alleen wel oppassen, want de mensen waar hij mee te maken heeft, zijn meestal mensen die nog iets te betalen hebben… Als ik zijn blogs bewerk, let ik er dus wel op dat hij geen mensen in een kwaad daglicht stelt. Inspiratie genoeg dus, maar let wel op wat je doet.

Inspiratie opdoen voor je blog4. Actualiteiten

Hoeveel blogs heb jij gezien over de AVG? Mailings waren er in ieder geval genoeg. Het leek wel of iedereen geld wilde verdienen aan deze nieuwe regelgeving. Dit soort hot items zijn erg handig als je even iets zoekt om over te bloggen. Ook zaken als nepnieuws, nieuwe ontwikkelingen of zaken die met jouw branche te maken hebben, zijn dankbare onderwerpen voor blogs. Pas wel op met al te politiek getinte onderwerpen en zorg ervoor dat je geen mensen beledigt. Houd het dus vooral positief in dit geval, dan schop je niemand tegen de schenen.

5. Vragen

Sommige vragen krijg je misschien zo vaak, dat het de moeite waard is om daar wat meer mee te doen. Allereerst raad ik je aan om die vragen in ieder geval op je website te verwerken. Maar wie weet, leveren vragen van je klanten je ook inspiratie op voor een mooie blog. Zo haalde ik een keer inspiratie voor een blog uit een mooie vraag van een deelnemer aan mijn training eenvoudig schrijven. Houd dus altijd je oren open!

6. Lummelen

Wat ook helpt om weer wat nieuwe inspiratie op te doen, is gewoon rust nemen. Ga lekker lummelen, luieren, hang eens wat rond en denk eens na over wat jou beweegt in je werk. Vaak komen dan de beste idee├źn bij je op. Dat dagje strand, die boswandeling of dat uurtje luieren, kunnen dus veel waardevoller zijn dan wanhopig naar je witte scherm staren. Goede dingen kosten tijd, dus laat het lekker rijpen!

Die inspiratie is leuk en aardig, maar hoe schrijf je die blog dan? Dat… lees je hier!